Gračanica bolja od Izviđača, Vogošća od Kozare

Slavio i Konjuh, te Krivaja

Gračanica bolja od Izviđača, Vogošća od Kozare

A. Beganović, foto: A. Ahmeljić

U okviru 1. kola Premijer lige  Bosne i Hercegovine rukometaši Gračanice su na domaćem terenu savladali Izviđač (24:22).

U dosta dobroj i neizvjesnoj utakmici Gračanica se bolje snašla u samom finišu. Gračanicu su do pobjede vodili Salkić sa 10, te Međić sa četiri gola, dok su Zeljić sa sedam, te Hrstić i Ereš sa po četiri gola bili najefikasniji kod Izviđača.

U duelu novih premijerligaša Vogošća je pred domaćom publikom savladala Kozaru sa 32:29. Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Selimović sa devet, Bajramović sa osam, te Geko sa sedam golova, dok su Petrušić sa devet, te Maksimović sa sedam golova bili najefikasniji kod Kozare.

Rukometaši Konjuha iz Živinica u Mostaru su bili bolji od domaćeg Zrinjskog 31:24. Husić i Tufekčić sa po osam golova bili su najefikasniji kod Konjuha, dok su Grbavac sa osam, te Mandarić sa četiri gola bili najučinkovitiji Plemići.

I u posljednjem susretu 1. kola Premijer lige Krivaja je u Zavidovićima bila bolja od Prijedora (36:29).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti