Gračanica bolja od Prijedora, slavio i Konjuh

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Gračanica bolja od Prijedora, slavio i Konjuh

Rukometaši Gračanice danas su na domaćem parketu savladali Prijedor u okviru 21. kola Premijer lige BiH. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Gračanice. Domaći su na odmor otišli sa dvanaest golova prednosti (20:8), a ista slika viđena je i u nastavku utakmice. Prednost Gračanlija je rasla iz minuta u minut da bi na kraju domaći trijumfovali rezultatom 35:31. 

Najefikasniji u redovima Gračanice bili su Bašić sa osam i Osmanhodžić sa sedam postignutih golova, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Unčanin i Blagojević sa devet golova. 

Razloga za slavlje imao je i Konjih. Tim iz Živinica je kao gost savladao Sloboda Solanu rezultatom 30:29, a u pobjedničkom timu najviše su se istaknuli Husić sa osam i Brkić sa šest golova. Kod Solara najbolji su bili Čamdžić sa sedam i Hamzabegović sa dva gola manje. 

Derventa je na domaćem parketu bez većih problema savladala Bosnu Centrotrans rezultatom 33:19 (16:7). 

Najzaslužniji za pobjedu Dervente bio je Šarenac sa devet postignutih golova, dok je na drugoj strani Bečak postigao pet golova.

Rukometna Premijer liga BiH, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica - Prijedor 35:31
Sloboda Solana - Konjuh 29:30
Derventa - Bosna Centrotrans 33:19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi