Gračanica u kantonalnom derbiju bolja od Konjuha

Sjajan susret u Gračanici

Gračanica u kantonalnom derbiju bolja od Konjuha

A. Beganović, foto: A. Ahmeljić

U okviru 8. kola Premijer lige za rukometaše u Gračanici je odigran kantonalni derbi u kojem je domaća ekipa savladala Konjuh (36:35).

U dosta dobroj i zanimljivoj utakmici Gračanica je savladala Konjuh, koji je većim dijelom susreta imao i prednost od pet golova.

Gosti iz Živinica su bolje otvorili susret i u 10. minuti su vodili sa 8:3. Međutim, domaći se bude i serijom od 4:0 dolaze na 7:8, da bi u 18. minuti stigli i do prvog vodstva (13:12).

Do kraja poluvremena Stolari su nešto bolji, pa na odmor odlaze s golom viška (18:17). Sredinom drugog dijela Konjuh je vodio 28:24 i tada se činilo da će se u Živinice vratiti sa tri boda.

Međutim, domaći su u samoj završnici susreta bolji, te na veliko oduševljenje prisutne publike u dvorani, stižu do pobjede.

Najefikasniji kod Gračanice bili su Salkić sa 11, te Sumbić sa šest pogodaka, dok su kod Konjuha najučinkovitiji bili Jaškić sa 13, te Husić sa  sedam pogodaka.

Premijer liga BiH, 8. kolo

Gračanica – Konjuh  36:35  (17:18)

Gračanica. SD Luke. Gledalaca oko 600. Sudije: Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko). Delegat: Samir Suljević (Sarajevo). Sedmerci: Gračanica 4 (2) – Konjuh 4 (4).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica: Ahmetašević (11 odb.), Šaković 1, Salkić 11, Mujačić, Moralić, Kovačević, Alibegović 4, Saračević, Redžić, Osmanhodžić 4, Avdić (4 odb.), Sumbić 6, Ilić 5, Hamidović 5, Brđanović. Trener: Mirsad Gopo.

Konjuh: Husić 7, Pejkušić 2, Hasić, Malčinović, Smajić 2, Jaškić 13, Omerović (10 odb; 2 s.), Muhić 6, Šarić 2, Begić 2, Tufekčić, Alijagić, Mišić 1, Suljanović. Trener: Emir Hadžiavdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.