Gračanlije ubjedljivo nadigrali Solare

Premijer liga BiH

Gračanlije ubjedljivo nadigrali Solare

Komšijski derbi 6. kola Premijer rukometne lige BiH između Gračanice i Sloboda Solane, pred 600 gledalaca, u potpunosti je pripao domaćoj ekipi koja je u svim degmentima nadigrala indisponirane greške.

Teško je pobrojati sve greške koje su Solari napravili u 60. minuta igre. Neke su potpuno neshvatljive, druge apsolutno nespojive s modernim poimanjima rukometne igre. 

Domaći su agresivnije otvorili susret, ubrzo stekli prednost od četiri gola, ali su se gosti trznuli i u 25. minuti izjednačili na 12:12. I to je bio posljednji trzaj Sloboda Solane. Samo za dva minuta domaći su ponovo otišli na 16:12, a na odmor sa +3. 

U drugom dijeli Sloboda Solana je djelovala poput razbijene vojske, dok su Gračanlije kažnjavale svaki pogrešan potez. Prednost se „popela“ do -14, a na kraju je bilo 38:25. 

Kod domaćih blistao je golman Ahmetašević, a Sumbić i Omanhodžić su postigli po 7 golova. Kod gostiju dobru rolu je imao golman Sabljić.

Gračanica – Sloboda Solana 38:25 (17:14)

Gračanica – Dvorana Luke. Gledatelja 600. Sucije: Zeljko i Salkanović (oba iz Zenice). Isključenja: Gračanica 6, Sloboda Solana 6. Sederci: Gračanica 4(3), Sloboda Solana 4(2).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica: Ahmetašević, Šaković 1, Spahić 1, Salkić 7, Mujačić, Muharemović, Alibegović 5, Saračević, Redžić, Osmanhodžić 7, Sumbić 7, Avdić, Brđanović 1, Hamidović 3, Ilić 6, Kovačević. Trener: Mirsad Gopo.

Sloboda Solana: Bojić, Mujezinović, Buljugija 3, Jahić 3, Sejdinović 1, Ferhatbegović 1, Sabljić, Suhonjić 3, Serhatlić 2, Husejnović 1, Brčaninović 3, Đulić 3, Šahdanović 1, Ramić 1, Cerić 3. Trener: Mirza Bulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.