Gradačac i Bosna će ipak odigrati meč 1. kola PL BiH

Izašli u susret Sarajlijama

Gradačac i Bosna će ipak odigrati meč 1. kola PL BiH

Iako je utakmica 1. kola PL BiH između Gradačca i Bosne iz Sarajeva registrovana službenim rezultatom 10:0 u korist RK Gradačac zbog nedolaska rukometaša gostujuće ekipe, ova utakmica će ipak biti odigrana.

Kako ističe predsjednik RK Gradačac Edin Osmanović, Upravni odbor kluba je uvažio zahtjev iz Bosne i utakmica će se odigrati u utorak 29. septembra od 19 sati u sportskoj dvorani u Gradačcu.

"Vođeni sportskim motivima i zbog razumjevanja trenutne situacije u kojoj se nalazi Rukometni klub Bosna, danas je Upravni odbor uvažio zahtjev sarajevskog kluba i odlučeno je da se utakmica 1. kola rukometne Premijer lige BiH između ova dva kluba odigra 29. septembra. Upravni odbor je donio ovakvu odluku jer se brojni klubovi nalaze u veoma teškoj situaciji i zbog toga što želimo promovirati bh. rukomet na sportskim terenima", rekao je Osmanović.

O ovoj odluci je upoznat i Komesar takmičenja Rukometnog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti