Gradačac uhvatio posljednji voz u borbi za ostanak u eliti

Velika pobjeda nad Derventom

Gradačac uhvatio posljednji voz u borbi za ostanak u eliti

A. Beganović

U okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Gradačca su pred svojim navijačima savladali Derventu (32:29), te su tako produžili svoje nade za ostanak u eliti bh. rukometa.

Do veoma bitne pobjede stigli su rukometaši iz grada Zmaja od Bosne. Iako je Derventa u ovaj duel s obzirom na stanje na tabeli ušla kao favorit, domaći su borbenom igrom uspjeli nadoknaditi manjak kvaliteta, te su na kraju sasvim zasluženo slavili.

Do pobjede su Gradačac vodili Halil Šahdanović sa osam, te Nikola Grahovac sa sedam pogodaka, dok su kod Dervente najučinkovitiji bili Davor Živanić, Goran Zemunović i Vukašin Zekić sa po šest pogodaka.

Premijer liga, 25. kolo:

Gradačac - Derventa 32:29 (15:16)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

GRADAČAC: Draganović, Sarajlić 5, Čaušević, Imširović, Ranko Božić 6, Danijel Božić 2, Haseljić 2, Kadić, Čutura, Edin Čaušević, Đurič, Mirković 2, Pedić 1, Šahdanović 8, Grahovac 7, Kahvedžić. Trener: Budimir Mikulić.

DERVENTA: Subotić, Živanić 6, Šibinčić, Lukić 1, Zemunović 6, Vučić. Stanković 1, Marčeta 5, Starčević, Šarenac, Pekić 4, Zekić 6. Trener: Zoran Dokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi