Građan i Delić vodili Bosnu do pobjede nad Prijedorom

Premijer liga, 5. kolo

Građan i Delić vodili Bosnu do pobjede nad Prijedorom

A. Beganović, foto: A. Balić

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši sarajevske Bosne savladali su Prijedor (34:26).

Nakon poraza u Zenici, izabranici Zuhdije Korkarića večeras su se vratili na pobjednički kolosijek. Na domaćem terenu Studenti su nadigrali Prijedor, koji je pokazao sasvim solidnu partiju.

Nakon prvih 30 minuta rukometaši Bosne su imali plus tri (16:13), da bi u drugom dijelu stisnuli još malo više za konačnih 34:28.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Građan sa devet, te Delić sa sedam pogodaka, dok su kod Prijedora najučinkovitiji bili Unčanin sa osam, te Mirković i Gavrić sa po četiri pogotka.

Premijer liga, 5. kolo:
Bosna - Prijedor 34:26 (16:13)
BOSNA: Efendić, Jokanović, Mehinagić 1, Memić 2, Delić 7, Dedajić 3, Zahirović, Halilković, Alibegović 1, Stanković, Bračković 2, Vranac 4, Građan 9, Bečić 2, Čičkušić. Trener: Zuhdija Korkarić.
PRIJEDOR: Topić, Bojić 1, Unčanin 8, Miljuš, Blagojević 2, Savić 2, Radaković 2, Kaurin 1, Dančić 2, Mirković 4, Čutura, Janković, Vejnović, Balaban, Gavrić 4, Popović. Trener: Bojan Unčanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.