Građan: Podrška nam treba, nećemo iznevjeriti

U srijedu protiv Slovenije, svi u Zetru

Građan: Podrška nam treba, nećemo iznevjeriti

A. Beganović

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon odigrana dva kola grupe C Svjetskog prvenstva ima tri boda. U prvom susretu izabranici Zdenka Grbavca su remizirali sa Južnom Korejom, dok su sinoć u sjajnoj utakmici savladali Mađarsku.

Svoju minutažu na najbolji način iskoristio je i pivot Elmir Građan.

"Loše smo otvorili susret, ma katastrofalno. Nismo imali agresivnopsti u odbrani i to se odrazilo na rezultat u prvom poluvremenu. U svlačionici smo se naložili, selektor nam je dao nekoliko korisnih savjeta i na kraju smo uspjeli slaviti. Nije bilo lako, Mađarska je sjajna reprezentacija, ali pokazali smo sinoć našu snagu", za SportSport.ba je izjavio Elmir Garađan.

Nakon očajnih 30 minuta uslijedilo je 30 minuta za pamćenje, a sinoćnja pobjeda će sasvim sigurno našim mladim rukometašima dati dodatni motiv za nastavak takmičenja.

"Mislim da smo ovom pobjedom napravili mnogo. Gotovo sigurno smo osigurali plasman u osminu finala, a i riješili smo se nekih dječijih bolesti, odnosno u naredni susret ćemo ući mnogo rasterećenije. Podrška je bila solidna, a mislim da će protiv Slovenije u Zetri biti barem 7.000 do 8.000 gledalaca. Bosancima i Hercegovcima smo sinoćnjim susretom, odnosno igrom na istom, uručili pozivnicu, a ja sam siguran da nas oni neće iznevjeriti. Treba nam podrška jer je pred ispunjenim tribinama i nama lakše igrati", dodao je Građan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije