Grahovac odveo Chartres u četvrtfinale kupa

Panić i Bašić ispali

Grahovac odveo Chartres u četvrtfinale kupa

Dž. Mrakić

Mečevi osmine finala francuskog kupa donijeli su dva velika iznenađenja.

Jedno od njih je prolazak dalje Chartresa, posljednjeplasirane ekipe francuske lige,  koji je pobjedom nad Nimesom (30:26) osigurao plasman među osam najboljih ekipa u kupu.

Najveće zasluge za ovaj rezultat idu reprezentativnom golmanu Nebojši Grahovcu, koji je sa čak 19 odbrana vodio svoju ekipu do iznenađujuće pobjede. 

Drugo je, svakako, ispadanje Chamberyja, jedne od najboljih francuskih ekipa, od Cessona (25:28). 

Naši Marko Panić i Edin Bašić iznenađujuće su pali pred znatno slabijim protivnikom i na taj način obezbijedili Cessonu prolazak dalje.

Pored Chartresa i Cessona, plasman u četvrtfinale kupa ostvarili su još St. Raphael, Dunkerque, Montpellier, Aix, Nantes i PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi