Grahovac skupio 11 odbrana, Chartres ipak izgubio

Deveto kolo francuske lige

Grahovac skupio 11 odbrana, Chartres ipak izgubio

Dž. Mrakić

Dejan Malinović, Muhamed Toromanović i Nebojša Grahovac su bh. internacionalci koji su odigrali susrete za svoje ekipe u okviru 9. kola LNH lige.

Razlog za zadovoljstvo nije imao niti jedan naš rukometaš, s obzirom da su Chartres i Creteil zabilježili poraze na domaćem terenu. 

Unatoč dobroj partiji reprezentativnog golmana Nebojše Grahovca koji je skupio 11 odbrana na ovom susretu, njegov Chartres protiv Saint Rapheala upisao je osmi poraz u prvenstvu (22:24).

S druge strane, Muhamed Toromanović i Dejan Malinović (20% realizacija), pored klupske, nisu mogli biti zadovoljni ni individualnom partijom.

Creteil je dopustio Ivryju da slavi tek drugu gostujuću pobjedu u pet susreta ove sezone (30:36), a naši rukometaši postigli su po jedan gol.

Creteil je trenutno šesti sa 10 bodova, dok je Chartres i dalje posljednji s tek jednim osvojenim bodom u devet susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.