Grbavac: Bh. rukomet ima dobru perspektivu

Selektor juniorske rukometne reprezentacije

Grbavac: Bh. rukomet ima dobru perspektivu

E. Škorić

Selektor juniorske rukometne reprezentacije BiH Zdenko Grbavac zadovoljan je odrađenim pripremama na Vlašiću, te ističe da ova generacija može puno napraviti.

Mladi rukometaši već nekoliko dana treniraju na Vlašiću, a već u nedjelju idu u Katar, gdje će učestvovati na jednom međunarodnom turniru.

"Ovdje, na Vlašiću, nije toplo kao u gradu. Vrijeme je podnošljivo, uslovi za rad u hotelu Sunce su idealni, imamo apsolutno sveš to je potrebno da se pripremamo. Momci dobro rade, zasad smo prošli teži dio. Svi su dobro, izuzev Jankovića koji ima upalu tetive i golmana Šarca, koji ima problema sa upalom zuba", rekao je Grbavac u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"U Katar idemo da damo sve od sebe i da napravimo dobar rezultat, ali zaista nismo opterećeni. Poslije ovakve faze priprema očekuje nas uigravanje, najmanje je bitan rezultat u svemu tome. No, opet kažem, ne idemo tamo da gubimo, gledat ćemo da izborimo što bolje rezultate".

Naši juniori će u julu igrati na Svjetskom prvenstvu, čiji je domaćin upravo naša zemlja. Bit će to prvi veći izazov za ove mlade momke...

"Ambicije su visoke i ciljeve smo si visoko postavili. Dat ćemo sve od sebe da napravimo što bolje rezultate. Prvi put momci učestvuju na ovakvoj jednoj smotri. Svako od njih će dati svoj maksimum, u to ne sumnjam. Mislim da imamo i dovoljno kvalitete da se nadamo najboljem", dodao je Grbavac, rekavši da su nastupi A-repezentacije prvi pokazatelj da za budućnost muškog rukometa ne trebamo da brinemo.

"Ove utakmice kvalifikacija seniorske reprezentacije su pokazale da nekoliko ovih mladih igrača mogu za godinu-dvije biti nosioci igre u reprezentaciji. Ima dosta njih koji će biti naša uzdanica u budućnosti.  Apsolutno imamo perspektivu, samo da se nastavi dobro raditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.