Mladi rukometaši zaslužuju podršku

Grbavac: Grupna faza pokazat će našu snagu

A. Beganović

Nakon višemjesečnih priprema konačno je stigao i taj dan. Naime, u Bosni i Hercegovine danas počinje Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometaše, a naš mladi nacionalni tim od 21 sat u Zetri će snage odmjeriti sa Južnom Korejom.

"Da nije malo povreda i rovitosti u ekipi, mogao bih reći da smo potpuno spremni. No, imamo nekih sitnih povreda, koje imaju i psihološki aspekt. Tenzije rastu, igrači su nervozni i sve je to normalno", za SportSport.ba je istakao selektor Zdenko Grbavac, te se potopm osvrnuo na duel sa Južnom Korejom.

"Analizirali smo igru Južne Koreje. Igračima sam rekao da moraju biti strpljivi. Oni igraju čudan rukomet, no ako se budemo držali dogovora, mislim da nećemo imati problema. Naša igra zasnivat će se na jakoj odbrani. Odbrana je dio rukometa koja vam daje dodatnu motivaciji. Ko ne igra dobro odbranu danas teško može nešto napraviti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.