Grbavac: Ne odlučujemo više mi da li ćemo biti prvaci
Foto: radioljubuski.ba

Trener Izviđača uoči utakmice protiv Vogošće

Grbavac: Ne odlučujemo više mi da li ćemo biti prvaci

D. Rakanović

Rukometaši Izviđača u srijedu u Ljubuškom dočekuju Vogošću u okviru petog kola Lige za prvaka.

Izviđač je prethodnom kolu u Banjoj Luci ubjedljivo poražen od Borca sa 37:27, čime je dodatno zakomplikovao svoje šanse za odbranom titule prvaka Bosne i Hercegovine. 

Trener Izviđača Zdenko Grbavac smatra da nakon loše utakmice u Banjoj Luci moraju da se saberu i u naredna dva kola daju sve od sebe i pobijede. 

"Poslije ovakve utakmice u Banjoj Luci jednostavno teško je nešto pametno reći. Mislim da trebamo sabrati glave i pokušati odigrati ove dvije utakmice što najbolje možemo, u srijedu Vogošća, u subotu Konjuh i pokušati pobijediti. Tada opet stvari neće biti samo u našim rukama, doveli smo se u takvu situaciju da jednostavno ne odlučujemo više mi da li ćemo biti prvaci ili nećemo", rekao je Grbavac.

On je dodao da je činjenica da su u Banjoj Luci odigrali katastrofalnu utakmicu, ali da za analize i uzroke poraza sada nemaju vremena.

"Trebamo se sabrati i napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo, a poslije toga ćemo raditi analize u čemu je bio problem i sve, jer mislim da za to treba i malo više vremena", rekao je Grbavac na konferenciji za novinare.

Trener Izviđača pozvao je navijače na utakmicu u srijedu da pomognu da tim dođe do nove pobjede. 

"Koristim priliku da pozovem publiku da nam pomogne. Jednostavno, nismo u nekom igračkom ritmu, ali ne osvaja titulu uvijek onaj koji najbolje igra. Mislim da smo mi još uvijek u situaciji da možemo biti prvaci", rekao je Grbavac.

Kapiten Izviđača Ivan Miličević također, smatra da je ekipa u posljednje vrijeme izgubila dosta bodova.  

"Mislim da smo prosuli dosta toga, pogotovo sad u Banjoj Luci gdje smo baš loše odigrali. Ne smijemo sad gledati unazad, nego se trebamo okrenuti prema Vogošći. Istina je da više ne ovisimo sami o sebi, ali mislim da uz ove dvije pobjede možemo biti prvi, pošto Vogošća ima dosta iskusnih igrača koji vjerujem neće gubiti obraz ako izgube od nas, a u posljednjem kolu im dolazi Borac. Mislim da neće namjerno izgubiti tu utakmicu. Pa ukoliko Vogošća pobijedi, možemo biti prvaci", rekao je Milićević. 

Kapiten ekipe je svjestan uzroka poraza od Vogošće iz prve utakmice Lige za prvaka. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"U prvoj utakmici protiv Vogošće izgubili smo pet razlike, u toj utakmici izdao nas je napad. U odbrani smo stajali i igrali dobro, ali smo u napadu izgubili utakmicu. Znamo gdje smo griješili i šta treba ispraviti kako bi pobijedili Vogošću u srijedu, a nakon toga pobijediti Konjuha a onda da bude kako bude", zaključio je Grbavac. 

Utakmica između Izviđača i Vogošće na rasporedu je u srijedu sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi