Trener juniorske reprezentacije BiH

Grbavac: Okupili smo se telefonskim pozivima

S. Mlaćo

Juniorska rukometna reprezentacija naše zemlje porazom do Slovenije 33:30 otvorila je V.Međunarodni turnir "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu.

Naši momci su pružili veoma dobar otpor Slovencima, a nakon utakmice naš selektor Zdenko Grbavac imao je šta reći o stanju u bh. rukometu, te sramnom odnosu Saveza prema svim selekcijama.

Iskusni stručnjak bez dlake na jeziku jasno je govorio nakon poraza od Slovenije, te prozvao odgovorne.

"Mi smo specifična reprezentacija koja igra turnire bez priprema, bez treninga, a jučer smo došli i odradili jedan trenig od sat vremena. Ovo sa Slovenijom nije izgledalo toliko loše, s obzirom da su djeca zajedničko takmičenje imali u osmom mjesecu u Gruziji. Godinu i pola dana nisu se okupljali, a igramo u dresovima "A" selekcije, te su ovi dresovi bli u Grčkoj i u njima su igrali mlađe kadeti. Što se tiče turnira, vidi se da je ove godina organizacija bolja i mislim da će ekipe biti kvalietnije", kazao je Grbavac.

"Sve krize u životu prođu. Kada te boli ili ozdraviš ili umreš, tako i sa Savezom. Ili će ozdraviti ili umrijeti, ili ćemo ga možda zaključati. Rukomet neće propasti, jer ti ljudi u Savezu nisu napravili rukomet, nisu napravili klubove, mislim da ih  neće ni ugasiti. Koliko će ovo trajati, to ćemo vidjeti. Mi smo se skupili na telefonske pozive i ko je uspio doći, došao je. Djeca se druže i sigurno da će im ovo biti veliki plus", jasan je bio selekor naše juniorske reprezentacije Zdenko Grbavac.

Naša selekcija će svoj drugi susret u Bugojnu odigrati večeras od 19:15 protiv Poljske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti