Grbavac: Pokazali smo kvalitetu, cilj je da se uigramo

Selektor kadetske rukometne reprezentacije BiH

Grbavac: Pokazali smo kvalitetu, cilj je da se uigramo

S. Mlaćo

Kadetska rukometna reprezentacija naše zemlje danas je u Bugojnu odigrala svoj prvi susret na IV. Međunarodnom rukometnom turniru “Rukomet je moja budućnost“ koji je danas i zvanično  započeo u ovom gradu.

Naši momci poraženi su od selekcije Slovenije sa 33:28, a čini se je nedostatak snage u drugom poluvremenu rezultatirao da upišemo prvi poraz na turniru. Selektor naše kadetske reprezentacije nakon susreta sa Slovencima dao je svoje viđenje za SportSport.ba.

"Kao prvo rezultatom se nikad ne može biti zadovoljno  kad se izgubi, ali mislim da smo pokazali jednu određenu kvalitetu  do jednog nivoa. Fali nam tih utakmica, ovo je prva utakmica ove selekcije i imali smo do sada četiri treninga. Pokazali smo određeni kvalitet na određenim pozicijama, imamo taj pivotski tandem solidan, imamo i vanjsku liniju, te mislim da ako budemo imali ovakvog kontinuiteta da ćemo moći složiti finu selekciju", kazao je Grbavac.

Naša reprezentacija sutra će odmjeriti snage sa Srbijom, pa smo selektora pitali kakva su njegova očekivanja od ovog turnira.

"Nama je prvenstveni cilj da se uigramo i ne dođemo u situaciju da gubimo velikom razlikom. Želimo da vidimo gdje smo i da možemo posložiti igračku križaljku te vidimo ko šta može u datom momentu i u budućnosti slažemo ekipu", dodao je selelektor Grbavac za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi