Grbavac potajno vjeruje u čudo

Trener Izviđača

Grbavac potajno vjeruje u čudo

M. Maksimović

Rukometaši Izviđača u šestom kolu SEHA lige sutra gostuju u Skoplju kod Vardara koji slovi za jednu od najjačih ekipa u Evropi, kao i za jednog od kandidata za osvajanje rukometne regionalne lige.

Nakon pet kola Ljubušaci u SEHA ligi ne znaju za pobjedu, iako su u nekim utakmicama pokazali da posjeduju kvalitet. Trener Zdenko Grbavac optimista je i pred put u Skoplje.

"Cilj je pokazati se u što boljem svjetlu, te pokušati pružiti što bolju partiju i ostvariti što povoljniji rezultat. Vardar je kvalitetnija ekipa, ali mi smo u ovih pet kola, iako imamo pet poraza, pokazali određeni kvalitet. Mislim da iz utakmice u utakmicu sazrijevamo i da će doći vrijeme za pobjede i bolje igre", izjavio je Grbavac.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Iz kvalitetnog kadra Vardara vrijedi izdvojiti Arpada Šterbika, Jorgea Maquedu i Alexa Dujshebaeva, kao i lijevog vanjskog Joana Canellasa.

Tu su još i tri hrvatska reprezentativca Ivan Čupić, Luka Cindrić te Igor Karačić, kao i Rus Timur Dibirov, te makedonski pivot Stojancho Stoilov. Trener im je 46-godišnji Španjolac Raúl González Gutiérrez, bivši trener Ciudad Reala te Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi