Grbavac: Probili smo barijeru treme i straha

Nakon remija s Južnom Korejom

Grbavac: Probili smo barijeru treme i straha

E. Škorić

Zdenko Grbavac, selektor juniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, žali zbog toga što njegovi izabranici nisu upisali pobjedu sinoć.

BiH je u prvom svom susretu u sklopu grupe C juniorskog SP-a za rukometaše, koji je odigran u Zetri, remizirala sa Južnom Korejom. Igralo se dosta tvrdo, gol za gol, na kraju smo imali 30-ak sekundi napada za pobjedu pri rezultatu 26:26, no nismo uspjeli postići pogodak. 

"Sada kada vratim snimak utakmice, sa dosta elemenata sam zadovoljan, ali ima stvari na koje nismo reagirali. Bila je to prva utakmica, momci su izgorili od želje za pobjedom. Sedam ili osam čistih situacija koje nismo realizirali, imali smo i u odbrani grešaka koje nismo trebali imati, ali to je prva utakmica, probili smo tu barijeru treme i straha", rekao je Grbavac za SportSport.ba, koji je ostao zatečen odlukama tuniškog sudačkog para.

"Ne mogu ostati ravnodušan na suđenje Tunižana. Zaista neočekivano, svaki napad protivnika je trajao minutu i pol, pa smo primali golove. Dosta sedmeraca u korist Južne Koreje, kriteriji nisu bili ujdnačeni..."

Naša reprezentacija večeras u Zetri igra i drugu utakmicu, a protivnik je Mađarska, koja je jučer namučila, ali ipak izgubila od Slovenije.

"Mađarska je jučer pokazala da je dobra ekipa, Slovenci su ih dosta teško pobijedili. Igrat ćemo dublju odbranu da zaustavimo vanjsku liniju Mađarske, a vjerovatno će biti određenih promjena u ekipi, u našem načinu igranja, jer se radi o drugačijem protivniku", dodao je Grbavac, te još jednom pozvao publiku na tribine.

"I ovom prilikom pozivam navijače da dođu i da bodre ove momke, jučer se igrao dobar rukomet, bilo je sjajnih poteza, dosta trke i borbe. To je razlog da navijači dođu da nas bodre i da upišemo prvu pobjedu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.