U srijedu počinju kvalifikacije za SP

Grbavac: Ulazimo u novu eru rukometa u BiH

E. Čaušević

Rukometaši Bosne i Hercegovine u srijedu u gostima igraju protiv selekcije Španije u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija danas je održana konferenciju za medije na kojoj se obratio i član stručnog štaba Zdenko Grbavac koji je poručio da u Španiju trebamo ići rasterećeni, te prepustiti ulogu favorita Špancima.

"Ulazimo u jednu novu fazu i eru rukometa u BiH. Start nam je težak jer idemo Španiji, ali mi vidimo tu našu šansu. Tamo moramo ići rasterećeni i prepustiti ulogu favorita njima, a mi trebamo da odigramo najbolje što znamo. Ako zadovoljimo taktičku disciplini mislim da smo na dobrom putu da napravimo dobar rezultat. To nam može biti dobar temelj za atmosferu i rad unutar ekipe. I onda kada se vratimo da dočekamo Austriju u punoj Skenderiji i da ih savladamo. Pobjede protiv Austrije i Finske će nam biti ključne za plasman na EP", rekao je Grbavac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi