Grude marširaju prema tituli, Vrbas bolji od Ilidže

Grude marširaju prema tituli, Vrbas bolji od Ilidže

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 5. kolo Premijer lige za rukometašice, a do pete pobjede stigle su rukometašice Gruda.

Izabranice Zlate Zubac nastavile su svoj pohod na titulu. U 5. kolu Gruđanke su na domaćem terenu nadigrale Borac (33:18), a do pobjede su ih vodile Prusina sa 11, te Azinović sa šest pogodaka. S druge strane bolje od ostalih kod Borca su bile Majstorović sa šest i Đurić sa četiri pogotka.

U derbiju 5. kola Vrbas je u Banjoj Luci savladao Ilidžu (28:27). Kekić sa osam, te Railić sa šest pogodaka predvodile su pobjedničku ekipu, dok su kod Ilidže najučinkovitije bile Hadžiselimović i Mujagić sa po sedam postignutih pogodaka.

Do pobjede su stigle i rukometašice Goražda, koje su na domaćem terenu bile bolje od aktuelnih prvakinja, rukometašica Mire (26:24). Marić, Katić i Sorak sa po šest postignutih pogodaka bile su najefikasnije kod Goražda, dok su Damjanović i Lukač sa po sedam pogodaka predvodile ekipu iz Prijedora.

U hercegovačkom derbiju Izviđač i Zrinjski su podijelili bodove (23:23). Kod Izviđača su najefikasnije bile Baršić sa sedam, te Kraljević i Nosić sa po pet pogodaka, dok su kod Plemkinja najučinkovitije bile Čutura sa devet, te Mlakić sa šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Još jedan susret i to onaj između Krivaje i Lokomotice igran u Zavidovićima završio je bez pobjednika (27:27). Zvekić sa 10, te Merdanović i Saletović sa po pet pogodaka su bile najefikasnije kod Krivaje, dok su Knezović sa osam, te Dervišević sa sedam pogodaka bile najučinkovitije kod Lokomotive.

U Bihaću je Katarina iz Mostara upisala pobjedu (31:29). Knezović sa deset pogodaka je predvodila mostarsku ekipu, dok su Ibradžić sa 13, te Bašanović sa osam pogodaka bile najefikasnije kod Bihaća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.