Grude nepobjedive, jedanaest od jedanaest

Premijer liga za rukometašice

Grude nepobjedive, jedanaest od jedanaest

A. Beganović

U okviru 11. kola Premijer lige za rukometašice Grude su u Ljubuškom savladale Izviđač (33:23), te su tako stigle do 11. pobjede i titule jesenjih prvakinja.

Već u prvom dijelu izabranice Zlate Zubac stekle su ogromnu prednost (16:10), a u drugom dijelu su rutinski utakmicu privele kraju. 

Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Gabriela Gudelj sa 11, te Ana Vrančić, Nikolina Čutura i Andrea Prusina sa po pet pogodaka, dok su kod poraženih najučinkovitije bile Marija Boras sa osam, Matea Nosić sa sedam, te Maja Prusina sa šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Rukometašice Jedinstva bile su ubjedljive na gostovanju kod Katarine (36:23), Krivaja je u Zavidovićima nadigrala Ilidžu (30:25), dok su Goražde i Neretva u Goraždu podijelili bodove (21:21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi