Grude nepobjedive, remi u Zavidovićima, trijumf Ilidže

Grude nepobjedive, remi u Zavidovićima, trijumf Ilidže

A. Beganović

Odigrana su četiri susreta 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, a aktuelne bosanskohercegovačke prvakinje, rukometašice Gruda, slavile su na gostovanju u Bihaću (29:24).

Izabranice Zlate Zubac stigle su do jedanaeste pobjede u isto toliko odigranih susreta, te će na zimsku pauzu sasvim zasluženo otići sa prvog mjesta na tabeli.

Domaće rukometašice koje s klupe predvodi iskusni trenerski vuk, Rade Unčanin, bolje su otvorile susret i povele su 4:1. Gošće iz Gruda serijom 4:1 uspjele su poravnati (5:5), no domaće ubrzo dolaze do nove prednosti (8:6). Do kraja prvog dijela izabranice Zlate Zubac su uspjele rezultat preokrenuti u svoju korist (15:14).  

Sredinom drugog dijela Gruđanke su stigle do prednosti od osam golova, te su tada riješile pitanje pobjednika. Najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Marić sa 10, te Azinović sa sedam golova, dok su Bašanović sa sedam, te Ibradžić sa pet golova bile najefikasnije kod Bihaća.

Do pobjede u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva stigla je i drugoplasirana Ilidža koja je u Mostaru nadigrala Lokomotivu (31:22). Škaljić sa 14, te Imširović sa pet golova bile su najefikasnije kod Ildže, dok su Demić sa 10, te Halebić sa četiri gola bile najefikasnije kod Lokomotive.

Dosta zanimljivo je bilo u Zavidovićima gdje su snage odmjerile domaća Krivaja i Mira iz Prijedora, a nakon 60 minuta nije bilo pobjednika (28:28). Merdanović, Čahtarević i D. Saletović su sa po šest golova bile najefikasnije kod Krivaje, dok su Damjanović sa sedam i Kunovac sa pet golova bile najučinkovitije kod  gošći iz Prijedora.

U Rogatici je do pobjede stigla ekipa Izviđača iz Ljubuškog. Izabranice Kornelije Klinac su slavile rezultatom 27:24, a do pobjede su ih vodile Boras sa 13, te Nosić sa šest golova, dok su Kosorić, Rakić i Sokolović sa po pet golova bile najefikasnije kod Rogatice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.