Grude nezaustavljive, Jedinstvo u Tuzli nadigralo Bihać
FOTO: Tuzlalive.ba

Premijer liga za rukometašice

Grude nezaustavljive, Jedinstvo u Tuzli nadigralo Bihać

A. Beganović

Prtoteklog vikenda odigrani su susreti 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a do nove pobjede stigle su aktuelne prvakinje naše zemlje, rukometašice Gruda.

Izabranice Zlate Zubac u 8. kolu su u Ljubuškom nadigrale domaći Izviđač, kojeg s klupe predvodi nekadašnja rukometašica Gruda, Kornelija Klinac.

Grude su slavile rezultatom 32:24, a do pobjede su ih vodile Amanda Marić, Marija Gudelj, te Ana Vrančić sa po sedam postignutih golova, dok su Marija Boras sa devet, te Branka Majstorović sa tri gola bili najefikasnije kod Izviđača.

U Prijedoru su snage odmjerile rukometašice Mire i Goražda, a na kraju su sasvim zasluženo slavile domaće sa ubjedljivih 42:23. Damjanović sa devet, te Kunovac sa sedam golova predvodile su ekipu iz Prijedora, dok je Marić sa 12 golova bila najefikasnija kod Goražda.

U jednom od derbija kola Jedinstvo je u Tuzli nadigralo Bihać (26:20). Od samog početka susreta domaće su diktirale tempo igre i imale su rezultatsku prednost, pa su na kraju zasluženo slavile.

Marijana Sorak i Admira Zvekić sa po sedam golova su bile najefikasnije kod Jedinstva, dok su Vedrana Mihaljević i Lejla Ibradžić sa po pet golova bile najefikasnije kod Bihaća.

U mostarskom derbiju Lokomotiva je savladala Zrinjski (21:18). Hena Serdarević je sa 11 golova bila najefikasnija kod Lokomotive, dok su Ivana Mlakić i Ivana Rozić sa po četiri gola bile najefikasnije kod Plemkinja.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Rukometašice Krivaje iz Zavidovića su u Mostaru savladale domaću Katarinu (26:21), dok je još u petak Ilidža nadigrala Rogaticu (32:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.