Grude savladale Ilidžu i stigle na korak do titule

Grude savladale Ilidžu i stigle na korak do titule

A. Beganović

U okviru 14. kola Premijer lige za rukometašice odigran je i derbi prvenstva u kojem su grude u Hadžićima savladale domaću Ilidžu (17:16), te su tako stigle na korak do osvajanja titule.

Duel Ilidže i Gruda obilježila je borbena igra s obje strane, te čvrste odbrane, pa su na susretu pala samo 33 pogotka.

Najefikasnije u redovima Gruda bile su Klinac sa sedam, te Prusina sa četiri pogotka, dok su kod Ilidže najučinkovitije bile Mujagić sa sedam, te Pavlović sa tri pogotka.

Do veoma značajne pobjede u borbi za goli premijerligaški život stigle su rukometašice Bihaća, koje su u Prijedoru savladale Miru (28:24), Borac je na domaćem terenu nadigrao Krivaju (33:24), Goražde je u Ljubuškom bilo bolje od Izviđača (32:31), dok je Katarina u mostarskom derbiju savladala Lokomotivu (32:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.