Grude u derbiju bolje od Ilidže, Lokomotiva ne posustaje
FOTO: Grude-online.info

Grude u derbiju bolje od Ilidže, Lokomotiva ne posustaje

A. Beganović

U derbiju 3. kola Premijer lige za rukometašice Grude su na domaćem terenu savladale Ilidžu (25:24).

Derbi susret 3. kola Premijer lige za rukometašice opravdao je očekivanja, a u neizvjesnoj završnici do tri boda stigle su rukometašice Gruda.

Gošće sa Ilidže nakon prvih 30 minuta imale su prednost od dva gola (11:9), no u drugom dijelu su se "probudile" izabranice Zlate Zubac, te su na kraju slavile zlata vrijednu pobjedu.

Andrea Prusina i Ana Marija Šimić sa po sedam pogodaka su bile najefikasnije kod Gruda, dok su Emina Mujagić sa 10, te Iris Škaljić sa četiri pogotka bile najučinkovitije kod Ilidže.

U derbiju začelja Goražde je pred svojim navijačima savladalo Izviđač iz Ljubuškog (30:28). Amina Oputar sa osam, te Marijana Sorak sa šest pogodaka su bile najefikasnije kod Goražda, dok su Marija Boras sa 12, te Martina Kraljević sa šest pogodaka predvodile Izviđač.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Vrbas je u Banjoj Luci savladao Zrinjski (23:21), a do pobjede su ekipu iz Banja Luke vodile Kekić sa devet, te Bogojević i Knežević sa po četiri pogotka, dok su kod Plemkinja najučinkovitije bile Rozić sa šest, te Čutura i Mlakić sa po pet pogodaka.

Do treće pobjede u sezoni stigle su rukometašice Lokomotive, koje su u mostarskom derbiju nadigrale Katarinu (27:25), Mira je slavila u Bihaću (28:25), dok je Krivaja u Zavidovićima bila bolja od Borca (31:29).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.