Grude u derbiju bolje od Ilidže, nova pobjeda Krivaje

Premijer liga za rukometašice

Grude u derbiju bolje od Ilidže, nova pobjeda Krivaje

A. Beganović

U derbiju 5. kola Premijer lige za rukometašice Grude su na domaćem terenu nadigrale Ilidžu (22:17).

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine upisale su petu pobjedu iz isto toliko odigranih susreta. Izabranice Zlate Zubac sjajno su otvorile meč protiv Ilidže i povele su 7:1. No, gošće sa Ilidže se nisu predavale, te su uspjele preokrenuti rezultat u svoju korist, ali domaće su serijom 3:0 na odmor otišle sa viškom od dva gola  (12:10).

U drugom dijelu su aktuelne prvakinje naše zemlje konce igre držale u svojim rukama, te su na kraju zasluženo slavile. Najefikasnije u redovima Gruda bile su Amanda Marić sa sedam, te Josipa Braćić  sa četiri pogotka, dok su Dragana Dejanović sa šest, te Iris Škaljić sa četiri pogotka bile najefikasniji kod Ilidže.

Rukometašice Krivaje su u Gradskoj dvorani u Zavidovićima bez većih problema savladale Lokomotivu (33:23), te su se probile na drugo mjesto prvenstvene tabele. Najzaslužnije za pobjedu Krivaje nad Lokomotivom bile su Ernada Merdanović sa 11, te Dina Saletović sa osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Do nove pobjede stigle su i rukometašice Izviđača koje su u Ljubuškom bile bolje od tuzlanskog Jedinstva (36:32). Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Boras sa 11, te Majstorović sa devet pogodaka, dok je Sorak sa sedam pogodaka bila najefikasnija kod gošći iz Tuzle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.