Grude ubjedljive u Bihaću, Ilidži derbi u Mostaru

Grude ubjedljive u Bihaću, Ilidži derbi u Mostaru

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a vodeće Grude su bez većih problema slavile na gostovanju u Bihaću (41:21).

Izabranice Zlate Zubac snagu su pokazale u Bihaću gdje su domaće rukometašice zaledile na minus 20. Do pobjede su Grude vodile Kornelija Klinac sa 16, te Andrea Prusina sa 11 pogodaka, dok jsu Lejla Ibradžić i Neira Midžić sa po devet pogodaka bile najefikasnije kod Bihaća.

U derbiju kola Ilidža je u Mostaru bila bolja od Lokomotive (22:18). Marić sa osam, te Škaljić sa pet pogodaka su bile najefikasnije kod Ilidže, dok su Knezović sa osam, te Kasumačić sa tri pogotka predvodile Lokomotivu.

U Banjoj Luci su rukometašice Zrinjskog iz Mostara nadigrale Borac. Slavile su Plemkinje sa 38:24, a do pobjede su ih vodile Mlakić i Čutura sa po 10 pogodaka, dok su kod Osica iz Banja Luke najefikasnije bile Majstorović sa pet, te Arsić i Crnić sa po četiri pogotka.

Do veoma bitne pobjede u borbi za goli premijerligaški život stigle su rukometašice Izviđača, koje su u Prijedoru savladale Miru (23:22). Barišić sa sedam, te Boras sa pet pogodaka su bile najefikasnije kod pobjedničke ekipe, dok su Lukač sa osam, te Damjanović sa pet pogodaka bile najefikasnije kod Mire.

Krivaja je u Zavidovićima nadigrala Goražde (39:29). Saletović i Zvekić sa po deset pogodaka su predvodile Krivaju, dok su Katić sa sedam, te Oputar sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Goražda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Dosta zanimljivo je bilo U Mostaru gdje su se sastali Katarina i Vrbas, a na kraju je slavila domaće ekipa rezultatom 30:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.