Gullden najbolja je rukometašica evropskog prvenstva

Šveđanka najbolji strijelac sa 58 golova

Gullden najbolja je rukometašica evropskog prvenstva

Sveđanka Isabelle Gullden najbolja je rukometašica evropskog prvenstva koje je održano u Mađarskoj i Hrvatskoj, a ujedno je i prvi strijelac prvenstva sa 58 golova.

Pored toga Gullden je na kraju prvenstva imala 24 asistencije uz prosjek od tri po utakmici. Zanimljivo, Šveđanka je realizovala svih 27 sedmeraca koliko je izvela na ovom prvenstvu. Najkorisnija igračica turnira (MVP) birana isključivo od strane EHF-a. Za najbolju obrambenu igračicu prvenstva izabrana je Šveđanka Sabina Jacobsen.

Posebna komisija proglasila je i najbolju ekipu prvenstva koju čine golmanica Silje Solberg (Norveška) - lijevo krilo: Maria Fisker (Danska) - lijevi bek: Cristina Neagu (Rumunjska) - srednji : Kristina Kristiansen (Danska) - kružni (pivot): Heidi Loke (Norveška) - desni bek: Nora Mörk (Norveška) - desno krilo: Carmen Martin (Španjolska).

Ono što svakako vrijedi izdvojiti jeste podatak da su po prvi put u istoriji evropskih prvenstava svoje glasove prilikom izbora dali su navijači, njih skoro 18 hiljada. Glasovi navijača i glasovi ljudi iz EHF su se dijelili u omjeru 40 - 60 posto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.