Gužva u Zagrebu, Švedska najbliža polufinalu

Odluka pada u posljednjem kolu

Gužva u Zagrebu, Švedska najbliža polufinalu

Nakon drugog kola u grupi II imamo četiri selekcije koje još uvijek konkurišu za polufinalu. Neporažena Švedska je u najboljem položaju s obzirom na sedam osvojenih bodova, međutim posljednji protivnik u grupi je Crna Gora. Za prolaz među četiri Šveđankama može biti dovoljan i bod.

Protiv Slovačke nije bilo dileme, završilo je 31:22. Već nakon prvog dijela Skandinavke su imale šest pogodaka prednosti. Kod Šveđanki su najefikasije bile Isabelle Gulden s 9 i Ida Oden sa pet golova, a
kod Slovakinja Simona Šarkova (7) i Monika Rajnohova (5).

Aktualne evropske prvakinje Crnogorke su do pobjede protiv neugodnih Holanđanki došle tek u zadnjih deset minuta susreta. Holanđanke su se uporno vraćale, čak su u par navrata imale po gol prednosti u drugom dijelu. U posljednje četiri i pol minute Holanđanke nisu postigle niti jedan gol, Katarina Bulatović je od svojih deset u tom periodu postigla dva zaredom za trijumf Crne Gore 31:27. Uz Katarinu Bulatović svakako vrijedi izdvojiti i Radmilu Petrović sa šest golova, dok je na drugoj Polman postigla osam golova, Laura van der Heijden pet.

Francuskinje su planirale uzeti dva boda protiv Njemačke, na kraju je nekako izborile jedan. Njemačka je dobrim dijelom utakmice vodila, ali je u finišu posustala. Kod + 1 Nadgornaja ne koristi napad, na drugoj strani je dosuđen sedmerac koji je u gol pretvorila Baudouin za 24:24. Francuskinje za polufinale moraju savladati Holandiju ali prvo trebaju pričekati kako će završiti susret Švedska  - Crna Gora. Francuskinjama odgovara pobjeda Švedske.

Grupa II:
Švedska – Slovačka 31:22
Crna Gora – Holandija 31:27
Njemačka – Francuska 24:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.