Halilković potpisao za Nexe Našice

Karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Halilković potpisao za Nexe Našice

E. Škorić

Bosanskohercegovački rukometni reprezentativac Damir Halilković potpisao je za Nexe Našice.

Bivši igrač Želje, sarajevske Bosne i Gradačca potpisao je dvogodišnji ugovor s hrvatskim klubom.

“Zadovoljstvo mi je i čast biti dio rukometnog kluba Nexe”, kazao je Halilković, koji je rođen 10. maja u Gradačcu. 

Istakao je kkao zna šta sve očekuje u novom klubu.

Znam, znam. Pratio sam sve što se događalo prošle sezone. Znam što nas očekuje i kakva su očekivanja u klubu. Nexe je odličan klub, veselim se nastupima u SEHA ligi i Europi. Nadam se kako ćemo ostvariti dobre rezultate. Dat ću svoj maksimum kako bismo bili što uspješniji. Želim opravdati priliku koja mi je pružena u tako dobrom i jakom klubu kao što je Nexe, želim se nametnuti treneru i izboriti za svoje mjesto u momčadi. Znam kako je konkurencija na mojoj poziciji velika.

Pričao je i o bh. reprezentaciji na predstavljanju u novom klubu.

S juniorskom sam reprezentacijom igrao na Svjetskom prvenstvu 2013., igrao sam i na Mediteranskim igrama te sve kvalifikacije.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Imam jedan nastup i za seniorsku reprezentaciju BiH. Na poziv izbornika Dragana Markovića debitirao sam prošle godine u utakmici protiv Grčke i zabio četiri pogotka. Nakon toga uvijek sam na širem popisu reprezentativaca”.

On je treći igrač koji je pojačao hrvatski klub prije početka nove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.