Halilković: Vjerujemo u sebe, idemo po medalju!

Mladi rukometaši blistali protiv Mađarske

Halilković: Vjerujemo u sebe, idemo po medalju!

E. Škorić

Veličanstvenom partijom u drugom poluvremenu utakmice s Mađarskom, juniorska rukometna reprezentacija BiH stigla je do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji.

Izabranici Zdenka Grbavca nisu uspjeli u nedjelju navečer savladati Južnu Koreju (26:26). Niko nije očekivao da će dan kasnije mladi rukometaši savladati Mađarsku. Niko to nije ni naslućivao nakon pet golova zaostatka u prvom dijelu.

Mađari su potpuno zaustavljeni u drugih pol sata igre. Sjajni Denis Serdarević branio je nemoguće, 14 minuta naši protivnici nisu mogli zabiti gol, desio se potpuni preokret i na kraju pobjeda. Sa svoja tri gola trijumfu je doprinio i Gradačačanin Damir Halilković.

"Vjerovali smo u sebe"

"Nije djelovalo najbolje u prvom dijelu. Bilo nam je teško jer smo gubili pet razlike, ali u drugom dijelu smo ušli s vjerom da možemo okrenuti rezulat. Naravno, bili smo svjesni da to možemo ako budemo igrali pravu odbranu, što je selektor i tražio od nas", kazao je Halilković za SportSport.ba, dodavši:

"Nevjerovatno je da smo primili samo pet golova u nastavku. Nosila nas je publika, reagirali su na svaki faul, gol... Bez njih ne bi uspjeli. Mi igrači smo bodrili jedan drugog cijelo vrijeme i vjerovali smo u sebe. Odbrana je ključ uspjeha".

"Protiv Južne Koreje je nedostajalo i sreće"

Osvrnuo se potom Halilković i na remi s Južnom Korejom, premda smo imali napad za pobjedu u posljednjih 30-ak sekundi utakmice.

"Očekivali smo pobjedu, pokušavali na sve načine da je ostvarimo, ali kada se sve sagleda, moramo biti zadovoljni što smo ostali neporaženi. Malo je nedostajalo i sreće. Ono što je važno, probili smo taj bedem straha i treme, tako da je kasnije, evo protiv Mađarske, bilo lakše igrati jer nije bilo previše treme".

Sljedeći protivnik je Slovenija, a taj susret igra se u srijedu navečer u Zetri. Bit će to još jedna utakmcia, ali rukometni Zmajevi se nadaju novoj pobjedi.

"Već smo igrali sa Slovencima, tako da ih poznajemo. Uz našu jaku odbranu i dobru realizaciju u napadu, vjerujem da možemo do pobjede. Što se publike tiče, nemam riječi. Fenomenalni su, bodre nas cijelu utakmicu i to su pravi navijači. BH Fanaticosi, iako ih je bilo u manjem broju, dizali su publiku na noge. Bez ovakve publike zaista bi bilo teško doći do ovakvog rezultata", dodao je Halilković, za kraj istaknuvši da ova generacija može dosta toga naparviti.

"Idemo po medalju"

"Naravno da možemo daleko dogurati. Mislim da će ova generacija ostvarivati velike rezultate, ne samo na ovom Svjetskom prvenstvu, već i u budućnosti. Na ovom prvenstvu idemo po medalju", optimističan je talentirani juniorski reprezentativac.

BiH će nakon Slovenije odigrati još utakmice sa Kongom i Argentinom u grupi C, a podsjećamo da četiri prvoplasirane selekcije prolaze u osminu finala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti