Hasanović podnio ostavku, Škrbić ponovo predsjednik

Promjene u rukovodstvu RK Čelik

Hasanović podnio ostavku, Škrbić ponovo predsjednik

Piše: D. Kurbegović Powered by:
Rukometaši Čelika na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja rukometa u Zenici ipak će nastupiti u narednoj sezoni Prve lige FBiH, grupa Sjever. Večeras je održana i Skupština ovoga kluba na kojoj su se desile pozitivne stvari za ovaj klub.

Dosadašnji predsjednik Sanel Hasanović podnio je ostavku, a na njegovo mjesto privremeno će uskočiti dosadašnji predsjednik Skupštine, te bivši predsjednik kluba Pane Škrbić, koji je pristao da vodi klub do kraja ove kalendarske godine.

Osim Paneta Škrbića u privremenom Upravnom odboru kluba biće doktor Anel Okić i Alen Seferović. Na Skupštini je upućen apel Gradskoj upravi, ZDK i privrednicima kako bi obezbjedili minimalna sredstva za učešće u ligi. Nova privremena Uprava pokušat će uraditi reprogram dugovanja za ishranu i smještaj rukometaša , kao i za prijevoz. Za narednu polusezonu ovome klubu potrebno je oko 25.000 KM. 

Trener Seldin Rizvanović predvodit će ekipu u sezoni koja počinje ovog vikenda, ali je Čelik u prvom kolu slobodan. Vrijedi istaći i da će klub u narednu sezonu ući s najmlađim timom u historiji kluba, čija starost igrača ne prelazi 18 godina, što je i jedini ispravni put za ovaj sport u Zenici, glede budućnosti.