Hendikep za BiH: Ivan Karačić mora na operaciju

Oslabljeni protiv Danaca

Hendikep za BiH: Ivan Karačić mora na operaciju

Ivan Karačić neće biti u kombinacijama za nedjeljnu utakmicu sa Danskom. 

Nakon nezgodnog pada na podlogu dvorane u Minsku, Karačić je s bolnom grimasom napustio teren. Ipak, govorio je kako će stisnuti zube i zaigrati kontra Danaca.

Međutim, nakon dolaska na Međunarodni aerodrom u Tuzli, Karačić je obavio preglede kod dr. Samira Mačkovića u Sportskoj medicini Doma zdravlja i na Klinici za ortopediju UKC Tuzla gdje je ustanovljeno kako je povreda težee prirode.

„Morat ću na operaciju. U petak idem u Mostar, a onda ću na operacioni stol“, kazao je Karačić, koji je uprkos gipsu na rukama bio dobrog raspoloženja u hotelu Senad od Bosne. 

Njegovo neigranje veliki je hendikep za tim Dragana Markovića, a glavnina njegovog posla pripast će Josipu Periću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.