Herceg najbolji na kadetskom prvenstvu
U finalu su igrali rukometaši Izvidžača i Međugorja

Cazin

Herceg najbolji na kadetskom prvenstvu

M. Skaka

Najbolji rukomet na ovog vikenda okončanom kadetskom prvenstvu BiH prikazali su mladi rukometaši Izviđača. Tako je iz redova ovog Hercegovačkog kluba proglašen i najbolji igrač turnira, Mirko Herceg.

Za najboljeg golmana proglašen je Aladin Orlić iz domaćeg RK Krajina, dok je najbolji strijelac turnira bio Dejan Milinović iz ŠR Cepelin.

Inače, Izvidžač je pred nekih 400 gledalaca uvjerljivo slavio u finalu nad ekipom Međugorja koja se pokazala najvećim iznenađenjem turnira sa 31:17. Sarajevska Bosna SO razočarala je slabim plasmanom i visokim porazom u susretu za 5. mjesto.

Rezultati:

 
finale: Izviđač - Međugorje 31:17
za 3. mjesto: Borac - Sloga GV 20:13
za 5. mjesto: Cepelin - Bosna SO 35:21
za 7. mjesto: Gradačac - Krajina 21:20

Konačan poredak:

1. Izviđač
2. Međugorje
3. Borac BL
4. Sloga GV
5. Cepelin
6. Bosna SO
7. Gradačac
8. Krajina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.