Hercegovac: Ova ekipa ima potencijal

Rukometaš banjalučkog Borca za SportSport.ba

Hercegovac: Ova ekipa ima potencijal

RK Borac tokom ljetnjeg perioda pojačalo je nekoliko igrača, a jedan od njih je povratnik u crveno-plavi dres Duško Hercegovac.

27-godišnji lijevi bek tokom prošle sezone nastupao je u norveškoj ekipi Tynset, sa kojom je imao dosta uspjeha.

"U Norveškoj sam stekao veliko životno iskustvo. Život je pomalo surov na sjeveru i teško je navići se na to. Što se tiče rukometa, igrao sam u 3. ligi i na kraju prvenstva smo ušli u drugu bez ijednog poraza. Može se reći da Norvežani dosta vole rukomet i da je veoma popularan sport. U Borcu sam ponovo od ove sezone. Ekipa je dosta mlada, ali ima velik potencijal", izjavio je Hercegovac, koji se potom osvrnuo i na dosadašnji dio priprema.

"Do sada smo imali četiri pripremne utakmice, a zadnje dvije smo igrali u Našicama protiv Nexea. Prvu utakmicu u Hrvatskoj smo odigrali dosta dobro i na visokom nivou, pogotovo u odbrani, i ostaje žal sto smo je izgubili 28:26 jer smo vodili veći dio utakmice, tačnije do 55 minuta. Par igrača je imalo problem sa lakšim povredama, tako da smo se u toj utakmici dosta istrošili. U drugoj utakmici priliku su dobili mlađi igrači, tako da krajnji rezultat (33:16) svakako nije realan pokazatelj odnosa snaga na terenu".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometaše Borca očekuje još nekoliko pripremnih utakmica, a jake provjere imaće tokom vikenda, kada ih očekuje turnir u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi