Historijski dan: Formiran novi Rukometni savez BiH

Veliki dan za bh. rukomet

Historijski dan: Formiran novi Rukometni savez BiH

S. Mlaćo

U hotelu Hills na Ilidži u toku je osnivačka Skupština novog Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Skupštini prisustvujuju 44 delegata i to 15 iz Rukometnog saveza Republike Srpske, 15 iz Rukometnog saveza Herceg Bosna i 14 delegata iz kantonalnih saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Odluka o osnivanju Saveza usvojena je jednoglasno, a za predsjednika Skupštine novog Rukometnog Saveza BiH izabran je Zdravko Komljenović, dok je su potpredsjednici Branko Vukojević i Damir Žuga.

Upravni odbor Saveza činit će 12 članova, a prava bura u sali nastala je kada Dragan Kojić nije dobio podršku delegata iz Republike Srpske.

Predstavnici RS Republike Srpske zatražili su tada pauzu, a malo je falilo i da dođe do fizičkog incidenta ljudi koji sebi daju za pravo da kroje sudbinu bh. rukometa. Nakon pauze predstavnici Regionalnog rukometnog saveza Doboj na čelu sa Vojislavom Rađom napustili su sjednicu Skupštine.

Ipak, Skupština je nastavljena, a novi predsjednik RS BiH je Amir Zahirović, dok su potpredsjednici Nevenko Herceg i Zdravko Miličević.

Prema statutu novoformiranog Saveza predsjednik Upravnog odbora Saveza ujedno je i predsjednik Saveza.

Trenutno se biraju i ostala tijela novog Saveza, a nema sumnje da će i dalje biti dosta burno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije