Hombrados narednih godinu dana saigrač Harmandića

Po drugi put u redovima Wetzlara

Hombrados narednih godinu dana saigrač Harmandića

Teme:

Njemački bundesligaš HSG Wetzlar jer sedam dana prije početka nove sezone doveo zvučno pojačanje na golmanskoj poziciji, a to je nekadašnji španski reprezentativac Jose Hombrados.

Iskusni 42- godišnji čuvar mreže je u drugom dijelu prošle sezone branio u Bundesligi, a ovoga puta dobio je ugovor na godinu dana koji mu ističe 30. juna 2015. godine. 

Ovu informaciju potvrdio je i njegov novi klub.

Čuvar mreže koji je sa reprezentacijom Španije bio svjetski prvak 2005. godine bio je bez kluba, a do početka juna branio je boje katarskog Al-Sadda. Hombrados se odmah pridružio timskim treninzima, obzirom da sezona počinje uskoro.

"Sa dolaskom Josea želimo naš tim dodatno ojačati na golmanskoj poziciji. na toj poziciji nismo najjači. Joseov prvi dolazak u naš klub je puno značio, i tada nam je mnogo pomogao. On je bio iskustvo i vodeća figura za svoje saigrače, ali i miljenik publike", rekao je sportski direktor Wetzlara Björn Seipp, tima u kojem igra nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Harmandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.