Hrvatska na koljenima, Poljaci u polufinalu
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Hrvatska na koljenima, Poljaci u polufinalu

E. Škorić

Hrvatski rukometaši ostali su bez polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Hrvati su sa 24:22 poraženi od Poljske, koju su do sada nadigrali pet puta u sedam susreta. Poljaci su nadigrali Golužine izabranike u prvih 30 minuta (12:10), no u nastavku je Hrvatska dobro krenula, ali ne i završila.

Jurecki je prvi postigao gol na današnjem meču, ali je Bičanić na drugoj strani izjednačio. Poljaci su poveli sa 2:1, a onda preokret Hrvatske. Golovima Čupića i Horvata Hrvati su imali 4:2 vodstvo nakon 12 minuta igre.

Kopljar je prvi isključeni igrač na utakmici. Nakon njegovog isključenja u 15. minuti, Krajewski pogađa za 4:3, a zatim i Rojewski matira Alilovića za novo izjednačenje (4:4).

Szamal brani Vorijev udarac sa šest metar u 16. minuti, Jurecki pogađa za novo vodstvo Poljaka. Szamal sjajno brani i udarac Duvnjaka, ali svejedno Hrvatska dolazi do poravnanja jer se Horvat dobro snašao.

U 20. minuti Kopljar vraća Hrvatsku na minus jedan (7:6), ali Bielecki i Krajewski vraćaju Poljake na plus tri. Jurecki je u 22. minuti pogodio nakon gola Sliškovića i izabranici Slavka Goluže ostali su na minus tri.

Pet minuta prije odlaska na odmor, Slišković i Musa prave mini seriju hrvatskih rukometaša, koji se vraćaju na minus jedan (9:10). Kopljar je kaznio promašaje Poljaka i pogodio za 10:10 U 26. minuti. Hrvati više nisu tresli mrežu poljskog gola, dok su Syprzak i Jurkiewicz odveli Poljsku do 12:10 vodstva na poluvremenu.

U nastavku je Poljska razbijena. Kopljar i Duvnjak vraćaju Hrvatskoj izjedančenje u uvodnim minutama drugog dijela, a onda je Duvnjak pogodio za 13:12. Jurkiewicz je vratio Poljskoj izjednačenje (13:13) i onda 3:0 serija Hrvatske, koja dolazi do sjajnih 16:13, ali je Poljska ubrzo došla na minus jedan (17:16).

Poljska je došla do preokreta u dramatičnom meču i povela sa 19:18, a onda sjajan pogodak Kopljara za novo poravnanje, na desetak minuta do kraja utakmice. Karačić je napravio prestup i Hrvatska je prepustila veliku šansu da pređe u vodstvo s igračem više.

Čupić je pogodio za 20:19 u 52. minuti, ali je Jurkewicz pogodio na drugoj strani uz dva igrača manje. Nastale su varnice na parketu, pa je Kopljar dobio isključenje. Karačić je zabio za još jedno vodstvo Hrvatske (21:20) i zanimljivo da je to Mostarcu bio prvi gol danas. I onda opet Jurkewicz pogađa (peti gol) iako je Ivić umalo stigao do nove odbrane.

Čupić je iznudio sedmerac u 54. minuti, a Horvat postiže treći gol sa sedam metara za 22:21 prednost Hrvata. Poljaci su preokrenuli u 57. minuti, Szyba je postigao gol za 23:22. Duvnjak je preuzeo odgovornost, šutirao je iz daljine, ali je Szmal upisao 11. odbranu.

U zadnje dvije minute je Poljska ušla sa vodstvom i napadom. Trošili su, naravno, vrijeme, ali je Rojewski onda promašio i Hrvatska je ostala u igri. Čupić je izgubio loptu. Jurkewicz je istrčao kontru i pogodio za 24:22. Szmal na drugoj strani brani udarac Štrleka i bilo je gotovo.

Poljska će se za finale boriti s Katarom, koji je iznenadio Njemačku u drugom današnjem meču četvrtfinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.