Hrvatska ostala bez selektora: Babić podnio ostavku

"Osjetio sam nepovjerenje i sumnju"

Hrvatska ostala bez selektora: Babić podnio ostavku

Željko Babić od danas više nije selektor hrvatske rukometne reprezentacije.

Ovaj stručnjak se sa klupe Kauboja odlučio povući nakon velikog neuspjeha na Olimpijskim igrama, a javnosti je posvetio oproštajno pismo koje prenosimo.

"Osjetio sam od početka i mog dolaska na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije veliko nepovjerenje i sumnje u moje sposobnosti i kompetencije, analizirala se svaka moja odluka i stavljali upitnici oko procjena čak i od ljudi koji za to nemaju kompetencije.

U takvoj neugodnoj atmosferi i okruženju sam osjetio da ne mogu kvalitetno doprinijeti u ostvarenju vlastitih ideja i zajedničkih ciljeva. Stvorena je loša klima i konfuzija oko pravog cilja (jedna medalja u četverogodišnjem ciklusu), EP u Hrvatskoj 2018 (zlatna medalja).

Čak i nakon velikog uspjeha i osvajanja brončane medalje na EP u Poljskoj 2016, sumnje su se nastavile, a razmišljanja čelnika saveza prerasla su u javno omalovažavanje mene i mojih sposobnosti.

Zbog takvih odnosa i očito mojih loših trenerskih kompetencija, osjećam se jako loše, da ne kažem izdan te u takvom okruženju i stanju koje vlada, a u interesu sviju nas i postizanju boljih rezultata (zlato), dajem neopozivu ostavku na mjestu izbornika hrvatske seniorske reprezentacije.

Zahvaljujem se svima na suradnji i podršci, uvjetima za rad, a prije svega igračima, stručnom stožeru i liječničkoj službi te svima koji su nas pratili na utakmicama i pripremama.

Ovim putem se ispričavam svima ukoliko sam ih na bilo koji način povrijedio", napisao je Babić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi