Hrvatska poražena od Njemačke u borbi za prvo mjesto

Svjetsko prvenstvo

Hrvatska poražena od Njemačke u borbi za prvo mjesto

Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je u 5. utakmici grupe C od Njemačke rezultatom 28:21 i tako grupnu fazu završila na drugom mjestu.

Hrvatska je na startu utakmice povela sa 3:1, ali onda je uslijedila velika serija Nijemaca koji su došli do prednosti od 7:3. Kako je vrijeme odmicalo, prednost Njemačke je rasla sve više i njihovo najveće vodstvo u prvom poluvremenu iznosilo je šest razlike (11:5). Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 13:9.

U nastavku utakmice, Hrvatska se postepeno rezultatski približavala večerašnjem protivniku, a u nekoliko navrata su došli do -2. Ipak, finiš utakmice je u potpunosti pripao Njemačkoj, koja je velikom serijom došla do pobjede rezultatom 28:21 i tako osigurala prvo mjesto u grupi.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Patrick Wiencek sa šest pogodaka, dok je Kai Hafner dodao jedan gol manje. U Hrvatskoj su bolji od ostalih bili Stepančić i Štrlek sa po pet, te Kontrec sa četiri gola.

U utakmici 5. kola grupe D Švedska je savladala Egipat sa 33:26, što znači da će protivnik Hrvatske u osmini finala biti Egipat, dok će Njemačka igrati protiv Katara.

U dvije ranije utakmice današnjeg programa, Argentina je savladala Bahrein sa 26:17 dok je Saudijska Arabija bila bolja od Čilea sa 26:25.

Svjetsko prvenstvo, grupa C:
Njemačka - Hrvatska 28:21 (13:9)

Njemačka: Heinvetter, Wolff, Gensheimer 4, Lemke, Wiencek 6, Reichmann 1, Glandorf, Pekeler 3, Fath 3, Groetzki 3, Hafner 5, Kuhn 2, Ernst, Pieczkowski, Kohlbacher, Drux 1.

Hrvatska: Stevanović, Ivić, Mihić, Duvnjak, Stepančić 5, Gojun, Matulić, Horvat 3, Kontrec 4, Mandalinić 1, Štrlek 5, Musa, Jotić, Mamić 2, Šebetić, Cindrić 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi