Hrvatska preko Španije do polufinala sa Norveškom

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Hrvatska preko Španije do polufinala sa Norveškom

Rukometaši Hrvatske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon večerašnje pobjede protiv Španije 30:29.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u izjednačenoj igri na obje strane, a prvu manju prednost napravila je Hrvatska kada je povela sa 11:9. Do  kraja prvog dijela Hrvati su uspjeli da zadrže to vodstvo pa su na odmor otišli sa dva gola prednosti (17:15).

Nastavak meča donio je još bolju igru Hrvatske koja je imala i pet golova prednosti. Ipak. Španci se nisu predavali pa su uspjeli pred kraj meča da dođu do izjednačenja na 28:28, ali Hvatska se ipak bolje snašla u samoj završnici pa je uspjela da upiše pobjedu 30:29.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Norveške koja je u prvom meču dana porazila Mađarsku sa 31:28.

Španija: Gurbindo 1, Fernandez 7, Rivera 3, Tomas 3, Dujshebaev 5, Sarmiento 1, Aguinagalde 1,Canellas 2, Guardiola 1, Goni 2, Balaguer 3.

Hrvatska: Duvnjak 3, Stepančić 2, Gojun 1, Horvat 4, Kontrec 2, Musa 3, Mamić 9, Sebetić 1, Cindrić 5.

U drugom četvrtfinalnom meču koji je počeo u istom terminu kao Hrvatska-Španija, Slovenija je porazila Katar sa 32:30 i oni će u polufinalu igrati protiv domaćina Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi