Hrvatska razbila Tunis i zakazala susret s Poljskom
Foto: EPA

Rio 2016, rukometni turnir

Hrvatska razbila Tunis i zakazala susret s Poljskom

S. Bošković

Rukometaši Hrvatske u posljednjem kolu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama su savladali Tunis rezultatom 41:26.

Hrvatska je i prije posljednjeg kola grupe A osigurala plasman u narednu fazu takmičenja, ali je igrala za prvo mjesto u grupi i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. 

Hrvati su sjajno otvorili utakmicu, te su već nakon 17 minuta imali 11 golova prednosti nad nemoćni protivnikom, a na poluvremenu je rezultat glasio 25:10. 

Tunižani su zaigrali nešto bolje u drugom poluvremenu, ali nisu uspjeli smanjiti razliku, te je na kraju rezultat glasio 41:26 (25:10, 16:16. 

Hrvatsku je do uvjerljive pobjede vodio Igor Karačić s devet postignutih golova, a po pet su dodali Brozović i Čupić. Najraspoloženiji u redovima Tunisa bio je Oussama Boughanmi s sedam postignutih golova. 

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Poljske. 

U drugom susretu grupe A Katar je savladao Argentinu rezultatom 22:18 (12:9, 10:9).

Katar je od početka do kraja susreta bio u prednosti, te je u prvom poluvremenu vodio s četiri gola razlike, te su do kraja susretu tu prednost i održavali i došli do očekivane pobjede. 

Kod reprezentacije Katara najraspoloženiji su bili Memišević i Capote s četiri gola, dok je Simonet kod Argentine postigao pet golova. 

Katar će u narednoj fazi igrati protiv Njemačke. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi