Hrvatska teže od očekivanog savladala Saudijsku Arabiju

Svjetsko prvenstvo

Hrvatska teže od očekivanog savladala Saudijsku Arabiju

Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras je započela svoj nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Francuskoj.

Popularni Kauboji su u prvoj utakmici grupe C teže od očekivanog savladali Saudijsku Arabiju rezultatom 28:23 iako su u prvom poluvremenu imali dosta poteškoća s večerašnjim rivalom.

Hrvatska je bolje ušla u meč i povela je sa 5:1, ali se Saudijska Arabija nije predavala. Hrvati su krajem prvog poluvremena imali 10:8, da bi potom uslijedila serija od 3:0 Saudijske Arabije koja je povela sa 11:10. To je bilo njihovo jedino vodstvo na ovoj utakmici, a Hrvatska je do kraja poluvremena postigla još dva pogotka i na odmor ipak otišla s prednošću (12:11).

Hrvatska na početku drugog poluvremena pravi seriju od 3:0 i odlazi na 15:11, ali rukometaši Saudijske Arabije uzvraćaju istom mjerom i stižu do 15:14. Hrvati su potom zaigrali bolje i do kraja utakmice uspjeli doći do sigurne pobjede, iako se od njih očekivao i ubjedljiviji trijumf.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Luka Cindrić sa šest pogodaka, a pratili su ga Domagoj Duvnjak sa pet, te Manuel Štrlek i Lovro Mihić sa po četiri gola. Saudijsku Arabiju je predvodio Mojtaba Alsalem sa pet golova.

Hrvatska sada ima dva boda, koliko imaju Njemačka i Čile u grupi C. Saudijska Arabija, Bjelorusija i Mađarska su nakon prvog kola grupe C bez bodova.

Svjetsko prvenstvo, grupa C:
Hrvatska - Saudijska Arabija 28:23

Hrvatska: Stevanović, Ivić, Mihić 4, Duvnjak 5, Stepančić 2, Gojun, Horvat 2, Kontrec 2, Božić Pavletić, Mandalinić, Štrlek 4, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić 1, Cindrić 6.

Saudijska Arabija: Alsaeed, Almutairi, Alabbas 3, Aljanabi 4, Almoshin 2, Alhammad 1, Saeed, Alabdulali 3, Alfarhan, Alsalem 3, Alobaidi 2, Abu Alrahi, Alabas, Alkhadrawi, Alsalem 5, Alzaer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi