Hrvatska u četvrfinalu na Poljsku, Slovenija igra sa Danskom
Foto: EPA

Rio 2016, četvrtfinale rukometnog turnira

Hrvatska u četvrfinalu na Poljsku, Slovenija igra sa Danskom

S. Bošković

Završena je grupna faza rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Riju, a u četvrtfinalu nas čeka nekoliko zanimljivih duela. 

Sinoć je Hrvatska razbila Tunis, a Katar je slavio protiv Argentine, te je nakon ovih susreta u potpunosti poznat rasplet u skupini A. 

Sutra se u prvom susretu dana susreću aktualni svjetski prvaci Francuzi i domaći Brazilci, koji se potajno nadaju iznenađenju. 

Nakon toga svoj susret igraju Njemačka, evropski prvak i Katar, svjetski vicešampion, a reprezentacija Njemačke je veliki favorit po prikazanoj igri u dosadašnjem dijelu takmičenja. 

Sutra će snage još odmjeriti reprezentacije Slovenije i Danske. Slovenci se s pravom mogu nadati plasmanu u polufinale s obzirom na to da je Danska do sada pokazala dosta lošu igru. 

Četvrfinale će zatvoriti susret Hrvatske i Poljske, a Poljaci traže osvetu za veliki poraz koji su od Hrvatske doživljeli na domaćem terenu na posljednjem Evropskom prvenstvu. Hrvati su tad razbili Poljake s četrnaest razlike (37:23) i izborili plasman u polufinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi