Hrvatska u finišu slomila Bjeloruse za treću pobjedu na SP

Kauboji sigurni u grupi C

Hrvatska u finišu slomila Bjeloruse za treću pobjedu na SP

Rukometaši Hrvatske su večeras upisali svoju treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i tako ostali s maksimalnim učinkom u grupi C.

Hrvatska je rezultatom 31:25 savladala Bjelorusiju i tako samo ovjerila svoj plasman u naredni krug.

Popularni Kauboji su već od početka utakmice nametnuli svoj ritam i Bjelorusiji ni u jednom trenutku nisu dozvolili da dođe u prednost. Maksimalna prednost Hrvatske u prvom poluvremenu bila je +4 (18:14), a na odmor se otišlo s rezultatom 18:15.

Početak drugog poluvremena pripao je Bjelorusima, koji su polako stizali prednost Hrvatske. U nekoliko navrata su rukometaši ove selekcije bili na -1, ali su Hrvati u finišu ubacili u brzinu više i na kraju došli do sigurne pobjede.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Luka Cindrić sa osam pogodaka iz deset pokušaja, a dobru partiju pružio je i Zlatko Horvat koji je pet puta bio precizan. U Bjelorusiji se najviše istakao Artsem Karalek sa sedam golova, dok su Siarhei Shylovich i Dzianis Rutenka postigli po dva gola manje.

Svjetsko prvenstvo, grupa C:
Hrvatska - Bjelorusija 31:25 (18:15)

Hrvatska: Stevanović, Ivić, Mihić 2, Duvnjak 4, Stepančić 2, Gojun, Horvat 5, Kontrec 1, Božić Pavletić 1, Mandalinić 3, Štrlek 3, Musa , Jotić, Mamić 2, Šebetić, Cindrić 8. 

Bjelorusija: Matskevich, Saldatsenka, Brouka, Kulesh 2, Shynkel, Astrashapkin, Pukhouski 2, Rutenka 5, Shylovich 5, Shumak, Yurynok 4, Baranau, Padshyvalau, Karalek 7, Tsitou, Gayduchenko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi