Hrvatska u nastavku slomila Mađarsku za novu pobjedu

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Hrvatska u nastavku slomila Mađarsku za novu pobjedu

E. Škorić

Rukometaši Hrvatske upisali su drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Slavili su rezultatom 31:28.

Hrvati su u prvom kolu pobijedili Saudijsku Arabiju, a večeras su bili bolji od Mađarske u meču koji je bio neizvjestan pola sata, a kasnije su Kauboji lako riješili pitanje pobjednika.

U prve tri minute nije bilo pogodaka, a Hrvatska je povela prvi put tek u 10. minuti. Mađari su uspjeli 3:0 serijom da prvi put odu na dva  gola prednosti.

U 15. minuti Bodo je zabio za plus tri Mađara. Ubacili su Hrvati u brzinu više u finišu prvog dijela, pa su nadoknadili četiri gola zaostatka i na odmor se otišlo kod rezultata 11:11. Hrvati su loše igrali odbranu sa 5-1, ali kada su to promijenili u 6-0, Mađari nisu imali pravi odgovor.

Početak drugog dijela donosi igru gol za gol. Hrvatska je povela 16:15 i više nije ispuštala prednost. Bilo je 23:19 nakon skoro 50 minuta igre.

Hrvatska je ubrzo otišla i na plus pet i Mađari nisu smogli snage da se vrate, pa su upisali i drugi poraz u grupi C.

Manuel Štrlek je sa šest golova predvodio Hrvatsku, Domagoj Duvnjak je ubacio pet golova, dok su po četiri gola postigli Zlatko Horvat, Marko Mamić i Luka Šebetić i Luka Cindrić. Zsolt Balogh je postigao šest golova u redovima Mađarske, koliko je postigao i Gergely Harsany.

Mađarska - Hrvatska 28:31

Mađarska: Nandor Fazekas, Zsolt Balogh 6, Timuzsin Schuch, Gabor Csaszar 2, Gergely Harsanyi 6, Patrik Ligetvari 1, Laszlo Nagy, Iman Jamali 2, Zubai Szabolcs, Bence Banhidi 2, Szabolcs Szoollosi, Adam Juhasz 2, Gabor Ancsin, Richard Bodo 3, Mate Lekai 4.

Hrvatska: Ivan Stevanović, Filip Ivić, Lovro Mihić, Domagoj Duvnjak 5, Luka Stepančić, Jakov Gojun, Zlatko Horvat 4, Tin Kontrec 2, Josip Božić Pavletić, Stipe Mandalinić 2, Manuel Štrlek 6, Željko Musa, Lovro Jotić, Marko Mamić 4, Luka Šebetić 4, Luka Cindrić 4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti