Hrvatska ubjedljiva protiv Katara

"Rukomet je moja budućnost"

Hrvatska ubjedljiva protiv Katara

S. Mlaćo

U prvoj utakmici drugog dana V. Međunarodnog turnira "Rukomet je moja budućnost" juniorska selekcija Hrvatske bez većih problema savladala je Katar 35:12.

Katarani su u našu zemlju stigli sa veoma mladim igračima, prije svega sa željom da u svojim redovima na ovom kvalitetnom turniru izrode kvalitetne igrače za budućnost.

To se i osjetilo u samoj utakmici, a Hrvatske je dominirala od prve do posljednje minute. Hrvati su poveli 3:0, a na pauzu otišli pri prednošću 17:4.

U drugom nastavak efikasne igre Hrvatske za konačnih 35:12. U redovima Hrvatske istakli su se Davor Vujičević, Patrik Mrljak i Tin Lučin sa po pet pogodaka, dok su u redovima Katara po tri pogotka postigli Ahmed Abdullah i Talal Ahmad.

Turnir "Rukomet je moja budućnost":

Hrvatska - Katar 35:12 (17:4)

Hrvatska: Panjan 1, Špruk 3, Vujičević 5, Mrljak 5, Vulić 4, Grahovac 2, Papić 1, Jaganjac 1, Vusić 1, Jurišić 3, Lučin 5, Bahtijarević 2, Vekić 2.

Katar: Bashir 2, Abdullah 3, Talal 3, A. Mohammed 1, H. Mohammmed 1, N.Mohammed 2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi