Hrvatska zakazala okršaj protiv Španije

Komšije u četvrtfinalu SP-a

Hrvatska zakazala okršaj protiv Španije

Rukometaši Hrvatske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u rukometu nakon današnje pobjede protiv Egipta rezultatom 21:19.

Hrvatska je bila favorit u ovom meču te na kraju nisu dozvolili senzaciju kao što je bilo ranije ispadanje Njemačke i Danske tokom današnjeg dana. Hrvatska je odmah povela sa 4:1, da bi već sredinom prvog dijela meča imali prednost od 9:4. Do kraja prvog poluvremena uspjevali su održavati prednost pa su imali vodstvo 13:7 prije odlaska na odmor.

Nastavak meča donio je nešto bolju igru reprezentacije Egipta koja je brzo uspjela da smanji prednost Hrvata na samo minus dva (14:12). Ipak, Hrvatska je i tada kontrolirala meč te su sve vrijeme do kraja meča imali prednost oko tri ili četiri gola razlike da bi konačan rezultat glasio 21:19.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Španije.

Hrvatska: Duvnjak 2, Stepančić 3, Horvat 6, Štrlek 1, Musa 3, Mamić 1, Cindrić 5.

Egipat: Abouebaid 4, Ramadan 4, Eissa 2, Elderaa 3, Elahmar 5, Shebib 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi