Huesca demolirala San Antonio

Počela ASOBAL liga

Huesca demolirala San Antonio

Start novog prvenstva ASOBAL lige odmah je donio i prvo iznenađenje.

Novajlija u ligi Huesca je čak sa 33:24 svaladala nekad moćni San Antonio. Dominguez je postigao 6 golova, a Slovenac Vončina je imao 15 odbrana kod domaćih dok je kod gostiju Garcia postigao pet pogodaka. U drugom susretu je Academia Octavio u neizvjesnom duelu bila bolja od Guadalajare sa 29:28 i to na krilima Gonzaleza koji je postigao 9 pogodaka.

Danas igraju Ademar Leon - Torrevieja, Barcelona - Natourhouse La Rioja, Granollers - Anaitasuna, Antequera - Aragon i Ciudad Encantada - Puerto Sagunto. Sutra je posljedni meč između Ateltico Madrida i Valladolida što je i derbi prvog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.