I drugi brat Landin stiže u Kiel
Foto: EPA

Njemački velikan angažovao pojačanje za narednu sezonu

I drugi brat Landin stiže u Kiel

Teme:

Proslavljeni danski golman Niklas Landin od 2015. godine čuva mrežu najuspješnijeg njemačkog kluba THW Kiela, a uskoro će mu se u ekipi pridružiti i mlađi brat Magnus Landin.

Naime, braća Landin će udružiti snage 2018. godine, s obzirom da će tada početi važiti dvogodišnji ugovor koji je Magnus potpisao sa Kielom.

Magnus Landin igra na poziciji lijevog krila, a ovaj 22-godišnjak je trenutno član KIF-a iz Kopenhagena, ekipe u kojoj je i "zaradio" poziv u danski nacionalni tim.

Mlađi Landin će u ekipi Kiela zamijeniti Šveđanina Emila Frenda Oforsa, koji će se po završetku sezone pridružiti ekipi Wetzlara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi