I najmlađi Studenti krenuli s radom

Škola rukometa RK Bosna Sarajevo

I najmlađi Studenti krenuli s radom

A. Beganović

Nakon ljetne pauze sa pripremama za narednu sezonu krenuli su i mladi rukometaši sarajevske Bosne. Naime, prvi trening u Školi rukometa Bosna održan je jučer u Skenderiji, a sa najmlađim rukometašima sarajevskog kluba radit će Sanjin Efendić i Faris Zahiragić.

U uvodnom dijelu priprema mladi sarajevski rukometaši trenirat će tri puta sedmično i to ponedjeljkom u 21:00 i srijedom u 18:00 sati u Osnovnoj školi Vladislav Skarić, a nedjeljom u 10:30 sati u Skenderiji.

Od oktobora se Škola rukometa Bosna u potpunosti seli u Skenderiju, odnosno svakim radnim danom od 20:00 sati će se održavati treninzi u ovoj dvorani, dok će vikendom biti u jutarnjim satima.

Prvom treningu mladih rukometaša prisustvovao je i šef struke RK Bosna, Zuhdija Korkarić.

"Rukovodilac Škole rukometa Bosna je Sanjin Efendić, a svi iz kluba su uključeni u ovaj projekat i uvjereni smo da će nam u budućnosti donijeti rezultate. Pokušat ćemo dogovoriti saradnju sa svim školama rukometa u Sarajevu odakle bismo crpili igrače za prvi tim Bosne. Več smo postigli dogovor sa RK Igman Ilidža i Školom rukometa Vučko, a učestvovat ćemo na svim prvenstvima koje organizuje Rukometni savez BiH i ići ćemo na što više turnira koji se organizuju u našem regionu", rekao nam je Korkarić.

"Veoma važno je istači da će u narednim danima naši treneri posjetiti sve osnovne i srednje škole, te da će pokušati u saradnji sa nastavnicima napraviti što više rukometnih školskih selekcija odakle bismo najbolje priključivali radu naše škole rukometa. Svi zainteresovani od 1996. pa do 2005. godišta mogu se javiti našem treneru Sanjinu Efendiću na broj 061 16 72 22", dodao je Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.